Tarot Miranda

Tarot Cursus

Tarot Miranda

Tarot Cursus

Tarot Miranda

Beginners cursus start 23 sept. 2024.

Tarot Miranda

Beginners cursus

Deze tarot cursus is voor beginners maar ook als je al wat ervaring hebt met de tarotkaarten. Wil je ‘meer” verdiepen in tarotkaarten, verschillende decks en leggingen? Wil je leren kaartleggen met verschillende vragen met de daarbij horende leggingen? Je kennis over het tarot verbreden en leren hoe je de leggingen interpreteert en de kaarten leert verbinden met de kleuren, symbolen en getallen zodat je leert zien wat de kaart verteld? Meld je dan aan.

Mijn motto is “leren door te doen” veel oefenen en op deze manier de kaarten leren begrijpen”.

Je gaat vooral heel veel doen en zelf ervaren. Welke tarotkaarten je legt, de mooiste en interessante ontwikkeling is om je dit eigen te maken. Natuurlijk komt er wel theorie aan te pas, dit staat allemaal in je werkmap die je kunt doorlezen op de momenten dat jou uitkomt. Ik werk met groepjes van 4 tot 8 cursisten zodat iedereen aandacht krijgt en ondersteuning.

De beginners cursus start 23 september 2024 om 19.30 uur op maandagavond .

Deze cursus is vol 

DSC 0337 scaled

Tarot Miranda

Inhoud Tarot Basis Cursus

Tarot Miranda

Inhoud Tarot Basis Cursus

Kaartlegging | Tarot Miranda

Tijdens de les zoek je naar verbindingen tussen Kleuren, Symbolen, Romeinse cijfers, Tekens en Getallen. Je leert inzichten en intuïtie ontwikkelen en alles over verbindingen en betekenissen. Iedere les worden meerdere A4tjes uitgedeeld over wat we die avond behandelen. Deze aanvullingen maken je map compleet.

Ten eerste is het belangrijk om je een vaardigheid aan te leren, door daadwerkelijk veel te oefenen met de tarotkaarten. Daar zijn deze tarotlessen voor bedoeld. Het leren van de symbolieken op de tarotkaart. Iedere kaart heeft een een bepaalde kleur, betekenis en achtergrond. Deze tarotkaart geeft dan de sfeer, onderbouwing of de basis aan in de legging. Dat ligt eraan of het een grote of kleine Arcana kaart is.

Ten tweede denk ik dat het oefenen veel inzichten geeft en je intuïtie (je onderbewuste) leert gebruiken waardoor je de tarotkaarten beter leert begrijpen en welke boodschappen deze kaarten geven. Bijvoorbeeld: je trekt meerdere dagen achter elkaar dezelfde kaart. Wat betekent dat? Of je trekt De Dood naast De Ster hoe moet je dat duiden?

We behandelen de Grote Arcana en de Kleine Arcana van de Rider Waite tarotkaarten (deze neem jezelf mee). Ook werk je met verschillende orakels en decks zoals: Aimee, lichtwerkers, vlinders, sleutels, gidsen, dromen, engelen, fluisteringen, zielen, dieren en OH kaarten om een “aanvulling en ondersteuning” te krijgen op het gehele plaatje.

Tarot Miranda

Na de Basis Tarot Cursus

Tarot Miranda

Na de Basis Tarot Cursus

W

Kan je zelfstandig de tarotkaarten duiden in verschillende leggingen met een daarbij behorende open vraag.

W

Weet je hoe je de kaarten tot een logisch geheel kunt zien en de rode draad eruit halen en het geheel samen te vatten tot een goed advies.

W

Leer je wat er nodig is aan sfeer en ambiance om de kaarten goed te kunnen leggen.

W

Weet je welke vragen er gesteld kunnen worden aan de tarotkaarten en waarom.

Kaartlegging | Tarot Miranda
Tarot Kaarten | Tarot Miranda

Tarotkaart Basiscursus

Praktische informatie

Tarotkaart Basiscursus

Praktische informatie

 • De lessen worden gegeven op 6 weken achter een volgend. m.u.v. schoolvakantie.
 • De beginners cursus wordt gegeven op maandagavond bij genoeg deelnemers;
 • Tijden op de avonden zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur;
 • We werken in kleine groepjes van maximaal 8 cursisten.
 • Koffie en thee is inbegrepen.
 • Je krijgt een Tarot werkmap bij aanvang van de beginnerscursus met de uitwerkingen van de 78 Rider Waite kaarten, aanvullend lesmateriaal van die avond wat we behandelen en de legging die je per avond legt zijn inbegrepen en als aanvulling voor je Tarot werkmap;
 • Je neemt je eigen Rider Waite kaarten mee en een pen en een schrijfblok;
 • Je behaalt een certificaat als je 5 van de 6 lessen volgt en het huiswerk maakt van de gemiste avond;
 • Totale kosten voor het cursus pakket is € 185;
 • Voor aanvang van de cursus ontvang je een maand van te voren het lesschema , de te behandelen stof en informatie over de verdere betaling.
 • Zodra je je aanmeld voor de cursus vraag ik een de aanbetaling van € 35,-  je inschrijving is dan definitief.

Huiswerk: Voor iedere les lees je de behandelde arcana kaarten in je werkmap nog even door en het onderwerp dat we behandeld hebben. Dit neemt per week ongeveer een uur in beslag.

Tarot Miranda

Tarot Gevorderde Cursus start eind sept. 2024

Tarot Miranda

Tarot Gevorderde Cursus

Kaartlegging | Tarot Miranda

 Na de basiscursus ben je klaar voor de gevorderde cursus of de vergevorderde cursus: level 1, level 2 en level 3, level 4, level 5.

Gevorderde cursus
De kleine Arcana wordt uitgebreid behandeld, de 4 symbolen, bekers, staven, zwaarden en munten met de betekenis en invloed van de hofkaarten in je legging. Je oefent met kleine leggingen om de betekenissen van de kaart goed te begrijpen en een duidelijk antwoord te geven op de legging.

Vergevorderde cursus
We gaan de grote Arcana kaarten analyseren en de betekenis hiervan leren. Wat staat er allemaal op de kaart die van invloed zijn tijdens je legging. De leggingen worden steeds groter en hebben meestal betrekking op een kaart die we geanalyseerd hebben.

De gevorderden cursus level 5 start op de dinsdagavond 24 september 2024

Oefenavonden
Ben je thuis met de tarotkaarten bezig of ben je al een geoefende tarotkaarten legger dan is het mogelijk om dit op te frissen en bij te houden via de oefenavonden. 1 x in de 5 weken is er een tarot oefenavond voor iedereen die wil oefen met de tarot en orakelkaarten. Op deze avond komen nieuwe en oude cursisten een avond oefenen met verschillende aangeboden leggingen, eigen vragen of casussen.

Deze oefenavond is op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur op   21 feb 2024.

Tarot Miranda

Levels Gevorderde Cursus

W

Level 1

De kleine Arcana kaarten onder loep nemen en nader bekeken. Welke verscholen symbolen staan er op deze kleine arcanakaarten en wat betekent het getal in verbinding met deze kaart .Wat zegt dat? Op welke manier zie je een rode draad in je verhaal van de kaarten in de legging. Je oefent met casussen en legt deze uit. Je oefent met grotere verschillende leggingen.

W

Level 2

De grote Arcana kaarten onder de loep nemen, welke symbolieken zitten er verscholen op de kaart en wat betekent dat? Waar komen de symbolieken vandaan? Denk aan de mythologie. Hoe leg je dit uit tijdens de legging? Je oefent met grotere verschillende leggingen.

W

Level 3

De Hofkaarten gaan we nader bekijken. waar staan deze voor. Hoe kan je deze Hofkaarten tijdens een legging interperteren en goed duiden? Hoe kan je jouw intuïtie inzetten bij het leggen van de tarotkaart.  Hoe lees je de tarotkaart die op zijn kop ligt? En nog veel meer spirituele vaardigheden en inzichten worden geleerd bij level 3.

W

Level 4

In dit  level gaan we dieper in op de chakra`s en tarot, Welke dierenriemtekens, getalen en planeten spelen een grote rol in tarot kaarten en hoe verbind je dit tijdens de leggingen. Uiteraard worden er veel kaarten gelegd in verschillende leggingen.

W

Level 5

Hoe gebruik je een pendel tijdens de kaartlegging? Wat als een kaart meerdere keren tijdens een legging terugkomt. Wat betekent dit? Daarnaast gaan we heel veel oefenen met vragen en de leggingen. Hoe ga je te werk tijdens consulten met moeilijke vragen welke legging past daarbij. Uiteraard worden er veel kaarten gelegd en geleerd van elkaars inzichten.

tarot icon 15
tarot icon 15

Reviews

Wat anderen zeggen

Elke les en legging goed voorbereid. Gelegenheid om vragen te stellen in een veilige leeromgeving. Soms wat heftig door de kaarten, maar het voelde goed. Ik wil nog veel meer leren van de tarot, omdat ik merk dat jij ons nog veel kan leren en dat wij er als groepje heel veel zin in hebben om een gevorderde cursus te volgen!

Cindy | 2 jun. 2022

Reviews

Wat anderen zeggen

Elke les en legging goed voorbereid. Gelegenheid om vragen te stellen in een veilige leeromgeving. Soms wat heftig door de kaarten, maar het voelde goed. Ik wil nog veel meer leren van de tarot, omdat ik merk dat jij ons nog veel kan leren en dat wij er als groepje heel veel zin in hebben om een gevorderde cursus te volgen!

Cindy | 2 jun. 2022