Vrijgezellenfeest, zussen dag of verjaardag met Tarot

23 februari 2017

Vrijgezellenfeest, zussen dag of verjaardag met Tarot

23 februari 2017

DSC 0200
Workshop ter gelegenheid van een verjaardag op 31 oktober `21

Tarot workshop vrijgezellen feestje

Ik kreeg een verzoek van 8 dames ( tussen de 25 en 40 jaar) om een Tarot workshop voor een vrijgezellenfeest te organiseren. De reden was dat de bruid binnenkort ging trouwen en de bruid altijd belangstelling had voor tarotkaarten. De andere 7 dames waren erg nieuwsgierig hoe de tarotkaarten werkten en wat deze middag hun zou brengen.

Bij binnenkomst werden de dames ontvangen met een lekker glas prosecco. Verschillende hapjes en drankjes stonden op de bar klaar zodat men deze tussendoor kon pakken. Iedere dame kreeg een voorbedrukt A4 met een legging waar ze alle getrokken kaarten met betekenis op konden schrijven en later ( in het jaar) nog eens door konden lezen.

Aan een grote tafel werden de kaarten geschud en door mij geduid. De sfeer was in de eerste instantie lacherig met grapjes, “de dames vonden het ook wel en beetje eng omdat ze niet wisten wat ze konden verwachten” vertelde ze. Iemand zei o.a.”o jee zo meteen ga je niet meer trouwen of krijg je te horen dat je tien kinderen krijgt”. Maar al gauw raakte ik in het eerste rondje met de kaarten bij iedereen een snaar waar ieder versteld van stond, zodat er een spirituele rust ontstond.  Dat is de waarde van Tarot, dat je mensen aan het denken zet om de voor en tegens van de situatie of probleem  tegen elkaar af te wegen. Ik voorspel geen toekomst dat kunnen de Tarot kaarten niet. Wel geef ik inzichten mee hoe het gaat verlopen als ze die of die richting kiezen. Dan is het aan ieder hoe ze hier vorm geven.

Voor de bruid was er een aparte korte legging waar ze een vraag kon stellen in een andere kamer. De zeven dames kregen in die tussentijd een creatieve opdracht die uitgewerkt werd op een A4. Waaruit je kon analyseren hoe men in het leven staat of tegen jezelf aan kijkt. Na een paar hapjes en glaasjes zijn de dames onder de indruk van deze tarotworkshop opgestapt.

Het was een gezellige middag en de dames vertrokken zeer voldaan en verrast richting Amsterdam om daar echt feest te vieren.

 

DSC 0243 kopie
DSC 0242